Restaurant libanez Bucuresti

Te asteptam in restaurantul libanez Ganesha

Mancarea servita intr-un restaurant libanez din Bucuresti combina sofisticarea si subtilitatile bucatariilor europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat.

Asemanarile dintre cele mai multe bucatarii din Orientul Mijlociu nu pot fi negate. Avand in vedere faptul ca limbile tarilor care inconjoara estul si sudul Mediteranei sunt predominant arabe, multe dintre feluri de mancare poarta aceleasi denumiri din regiune in regiune, desi pot fi pregatite sau condimentate diferit. Din aceasta cauza, bucatariile din Orientul Mijlociu sunt adesea incluse intr-o singura categorie omogena in cadrul unui restaurant cu specific din Bucuresti cand, intr-adevar, ele pot varia foarte mult si din diverse puncte de vedere. Tocmai aceasta diversificare reprezinta principalul obiectiv al restaurantului libanez Ganesha din Bucuresti.

Bucataria care caracterizeaza un restaurant libanez este simbolul dietei mediteraneene. Preparatele dintr-un meniu de restaurant libanez includ o abundenta de ingrediente: amidon, fructe, legume, peste proaspat si fructe de mare. Grasimile animale sunt consumate cu usurinta in dieta libaneza, pasarile de curte se mananca mai des decat carnea rosie, iar atunci cand se mananca carne rosie, este de obicei de miel. Preparatele dintr-un meniu specific al unui restaurant libanez includ, de asemenea, cantitati mari de usturoi si ulei de masline.

Meniu restaurant libanez

Cel mai adesea, preparatele dintr-un restaurant libanez sunt pregatite fie la gratar, coapte sau sarate in ulei de masline. Untul sau smantana sunt rareori folosite in deserturi. Legumele sunt adesea consumate crude sau murate, precum si gatite. In timp ce un restaurant libanez nu se mandreste cu un intreg repertoriu de sosuri, acesta se concentreaza asupra ierburilor, mirodeniilor si prospetimii ingredientelor; oferind feluri de mancare si combinatii nelimitate. Mancarurile care se gasesc intr-un restaurant libanez sunt pline de arome si, ca majoritatea tarilor mediteraneene, o mare parte din ceea ce mananca libanezul este dictat de anotimpuri.

Arak, un lichior cu aroma de anason, este bautura nationala libaneza si, de obicei, este servita si in cadrul unui restaurant libanez traditional. O alta bautura istorica si traditionala in Liban este vinul.

Multe feluri de mancare servite acum intr-un restaurant libanez pot fi urmarite de mii de ani in epoca romana si feniciana. Mai recent, bucataria libaneza a fost influentata de diferitele civilizatii straine care au avut putere. Din 1516 pana in 1918, turcii otomani au controlat Libanul si au introdus o varietate de alimente care au devenit reguli de baza in dieta libaneza, cum ar fi preparatele care detin carne de miel.

Dupa ce turcii au fost invinsi in primul razboi mondial (1914-1918), Franta a preluat controlul asupra Libanului pana in 1943, cand tara si-a atins independenta. Mancarurile franceze introduse sunt flanul, un desert de caramel, care dateaza din secolul al XVI-lea, si alte specialitati de croissante. Desi nu le veti gasi intr-un restaurant libanez traditional, ele merita incercate alaturi de baclava si alte deserturi ancestrale.

Similar cu tapasurile din Spania, mezelurile din Romania si aperitivele din Italia, termenul mezze dintr-un meniu de restaurant libanez din Bucuresti defineste o serie de mancaruri mici plasate in fata oaspetilor, creand o gama de culori, arome si texturi. Acest fel de mancare este nelipsit dintr-un restaurant libanez.

Desi fructele proaspete simple sunt adesea servite spre sfarsitul unei mese libaneze, exista si desert, cum ar fi baclava si cafeaua. Desi baclava este desertul cel mai cunoscut la nivel international in restaurantele libaneze, exista o mare varietate de deserturi cu origini in Liban.

Un mezze tipic servit la un restaurant libanez va consta dintr-o varietate elaborata de treizeci de mancaruri fierbinti si reci si poate include:

Salate, cum ar fi tabbouleh si fattoush, impreuna cu specialitate apreciate intr-un restaurant libanez, precum hummus, baba ghanoush, moutabal si kebbeh.

Ce puteti servi in restaurantul libanez Ganesha?

Intr-un restaurant libanez inovativ, asa cum este Ganesha, veti gasi preparate din aceasta bucatarie orientala specifice fiecarui moment al zilei. Spre exemplu, un mic dejun servit intr-un restaurant libanez Bucuresti precum Ganesha poate propune un platou care combina preparate precum hommous, moutabal si labne.

Un pranz libanez autentic poate fi alcatuit dintr-o portie de Falafel sau Sambusek cu spanac, la care se poate asorta une dintre cele doua salate nelipsite dintr-un meniu de restaurant libanez din Bucuresti Fattoush sau Tabbouleh. Daca sunteti pasionati de mancarurile bogate in carne, atunci puteti degusta la restaurantul libanez Ganesha din Bucuresti Arayes cu pui, cascaval si ciuperci sau Lahmacun. Iubitorii de carne rosie se pot delecta cu preparatul numit Sharhat Muschi de Vita cu sos alb, dar si cu un clasic Kebab servit cu Batata Harra cu legume.

Un desert tipic pentru un restartant libanez este Mouhalabieh, baclavaua cu nuca, Halawt el Jibn sau desetul special Ganesha, specialitatea casei cu specific libanez.