Restaurant arabesc Bucuresti

Te asteptam in restaurantul Ganesha

Bucataria arabeasca nu este celebra doar de la Magreb pana la Mashriq, Levant sau Golful Persic. Bucataria arabeasca este recunoscuta si apreciata la nivel international pentru ca promoveaza o cultura bogata a condimentelor si a ierburilor aromatice, fiind influentata de clima, de cultivarea posibilitatilor regionale si de posibilitatile de comercializare specifice fiecarei zone. Bucatariile din regiunile Magreb si Levant sunt relativ tinere, insa bucataria din regiunea Khaleej este una foarte veche, cu o puternica traditie in spate.

Ganesha Caffe este un restaurant arabesc care isi doreste sa aduca in fata publicului autohton elemente specifice din toate aceste regiuni, din dorinta de a impartasi romanilor bogatia si diversitatea acestei bucatarii, care reprezinta o combinatie armonioasa intre aromele mediteraneene, cele orientale si indiene. In majoritatea felurilor de mancare din acest restaurant arabesc din Bucuresti veti gasi ingrediente precum scortisoara, pudra de curry, usturoiul, carnea de vita, sosuri usoare, menta, orez, sofran, soiuri variate de legume: castraveti, vinete, ardei grasi, dovlecel sau patrunjel.

Ganesha Caffe isi propune sa devina un restaurant arabesc popular in Bucuresti, astfel ca ofera clientilor care ii calca pragul o selectie impresionanta de feluri de mancare cu specific, clasificate in functie de momentul zilei in care sunt servite. Astfel, pentru micul dejun va propunem platouri complexe, in care sunt adaugate preparate precum Hommous, Moutabal sau Halloumi, acestea completand de minune clasica omleta europeana. Daca sunteti pasionat de gustarile reci, in al nostru restaurant arabesc aveti posibilitatea de comanda crema de iaurt proaspata si sanatoasa Labne sau aperitivul complet Ganesha, ce include specialitatile arabesti Hommous, Labne sau Moutabal.

In cadrul pranzului, acest restaurant arabesc se detaseaza prin specialitati precum supa crema de linte, salatele speciale Fatoush sau Tabouleh, ori gustarile calde. Din ultima sectiune, recomandam clientilor care doresc sa descopere miresmele specifice unui restaurant arabesc preparate precum Sambusek cu carne, Arayes kebab si cascaval, Lahmacun, muschi de vita Ras Asfour sau Sarhat de pui cu sos alb.

Meniu complet la restaurantul arabesc Ganesha

Dintr-un restaurant arabesc din Bucuresti nu pot lipsi preparatele la gratar, precum frigaruile din muschiulet de berbecut sau clasicul Kebab. In privinta garniturilor si a sosurilor, condimentele fac diferenta. Astfel, sunteti invitati sa degustati savoarea exotica a cartofilor cu menta si usturoi, dar si orezul cu fidea si stafide. Pentru un meniu arabesc complet, restaurantul nostru cu specific ofera idei surprinzatoare de deserturi, de la cele populare precum baclavaua cu nuca si orezul cu lapte, pana la specialitati traditionale precum Halawet el Jibn sau Nood al Set.

Mai presus de orice, restaurantul arabesc Ganesha din inima Bucurestiului doreste sa aduca in Romania conceptul esential din bucataria arabeasca, respectiv ospitalitatea. Pe langa aromele delicioase ale mirodeniilor apetisante care jogleaza prin aer, dumneavoastra trebuie sa va pregatiti pentru o sarbatoare fantastica a gusturilor, caci oaspetele este intotdeauna binevenit si tratat precum un membru al familiei in incinta unui restaurant arabesc.

O combinatie de mirodenii vechi, desprinse din peisajele estice, alaturi de traditiile onorate in timp de catre oamenii locurilor reprezinta cele doua aspecte care ofera farmec bucatariei arabesti. Nu-i de mirare faptul ca in ziua de astazi, aromele bogate au depasit granitele si se bucura de apreciere in toata lumea. Totusi, nu trebuie uitat faptul ca si astazi, ori de cate ori o familie se aduna pentru a impartasi o masa, aceste influente gustative unice sunt completate de iubirea si caldura din sanul familiei respective. Acest sentiment dorim sa-l recreem si noi la acest restaurant arabesc din Bucuresti.

De fapt, popularitatea bucatariei arabesti poate fi atribuita faptului ca, ori de cate ori cunoscatorii de bun gust au aruncat o privire asupra acestor delicatese, impulsul lor natural a fost acela de a invata cum sa recreeze acel gust original si complex regasit intr-un restaurant arabesc. Orezul imprejmuit cu legume, carnea de vita si cea proaspat marinata, alaturi de cele mai fine mirodenii – acestea sunt nuantele olfactive care transforma un fel de mancare arabesc intr-un deliciu culinar absolut.

Dar prima muscatura este doar primul pas, caci in curand veti dori sa incercati si alte preparate delicioase din meniul restaurantului arabesc Ganesha din Bucuresti.